maandag 20 januari 2014

Een storm van zwaarden

In een wip las ik ook het derde boek uit van Het Lied van IJs en Vuur.
Het is deel één : Staal en Sneeuw.
Geschreven door natuurlijk ook George R.R. Martin.

Dit boek heeft iets minder bladzijden en was nog spannender dan de eerste twee vond ik. Nu ook weer kon ik niet stoppen met lezen.

Er dreigt gevaar van achter de muur en Jon Sneeuw wordt als verkenner op pad gestuurd en infiltreert bij de wildlingen. Hij heeft daar een romance met een wildlingvrouw.
Ondertussen valt een ander deel van de Nachtwacht ten prooi aan mysterieuze wezens achter de muur en verliezen ze een hoop mannen door geweld en sneeuw.

Aan de andere kant van de muur geraken de legers verdeeld. Er wordt veel overgelopen, verraad gepleegd, maar er zijn ook daden van barmhartigheid, eergevoel, enz...
Vrienden blijken geen vrienden en families worden bijna volledig vermoord, zo ook het gezin van Koning Robb.
Zelf breekt Koning Robb ook zijn woord wat hem in een zeer lastig parket brengt en waardoor velen zich tegen hem keren.
De kobold ontsnapt opnieuw aan de dood en brengt overwinning, maar wordt hiervoor amper beloond. Gelukkig verliest hij zijn gevoel voor humor en zelfspot niet.
Sansa blijft dan weer trots en Arya is ongelooflijk dapper. Joffry is een monster geworden.
In dit boek zit ook een onverwacht einde en stukken die opluchten. Zo blijken bepaalde mensen toch niet dood. Ook de draken worden weer groter en machtiger.

Ach. Deze boeken moet je lezen zelfs als je niet van dit genre houdt slepen ze je mee.

Ondertussen heb ik ook al zes afleveringen gezien van de TV serie. Het eerste seizoen. En vandaag viel seizoen twee in de bus.
Ja. Ik ben fan!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten